Over

`Ons commentaar’ is een blog. De tekst die daarop zal verschijnen, wordt geschreven vanuit een anti-kapitalistische, revolutionair socialistische maatschappij visie. Wij zijn voorstanders van de vervanging van de huidige, hierarchische samenleving door een met socialistisch zelfbestuur voor en door alle leden van de gemeenschap. Geen baas/knechtverhoudingen meer, maar werkelijke democratie

De schijnheiligheid en brutaliteit van de regenten die voor het kapitaal de macht uitoefenen.  is enorm. De recente gebeurtenissen, waarin een stel verdwaasde, wrede moordenaars zeggen uit naam van Mohammed, te handelen, geven tal van voorbeelden van de trucs die de huidige kapitalistische regenten toepassen om zoveel mogelijk profijt te halen uit de misdaden die gepleegd worden  door bendes als IS, Al Qaida, Boko Haram en al die andere groepen en groepjes die zeggen uit naam van de Profeet te handelen.

Regenten als Merkel. Hollande, Rutte en hun collega’s roepen hun bevolkingen op schouder en schouder te staan om een eenheid te vormen  ter bescherming van de democratie. Maar over welke democratie hebben zij het ? De democratie met 600.000 werklozen in Nederland en die met vele miljoenen meer in de andere Europese landen. De democratie waarin  het besluit om de inkomsten van de bankiers te beperken niet wordt uitgevoerd. De democratie waarin miljoenen mensen door de bezuinigingen in grote moeilijkheden zijn of komen. En natuurlijk treffen die maatregelen het allereerst de ouderen, de jeugd, de gezondheidszorg en het onderwijs.. Dat de radicalisering van heel veel jongeren een gevolg is van hun toekomstloze bestaan, hebben we van de regenten nog niet gehoord. Het optreden van de moordenaars is een buitenkans voor de ondernemers die nu regeren.Als ze het woord democratie gebruiken bedoelen ze hun brandkasten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s