vrije meningsuiting

Belediging van een bevriend staatshoofd

Het is nog niet zo lang geleden dat mensen gestraft werden omdat ze een bevriend staatshoofd zouden hebben beledigd. Zo werden mensen veroordeeld tot het betalen van een geldboete als ze Adolf Hitler een moordenaar of ander soort boef hadden genoemd. Hij was immers een bevriend staatshoofd. Dat wilde zeggen dat hij een waardevolle bondgenoot werd geacht te zijn tegen het goddeloze communisme van de bolsjewiek in Moskou. Maar nog veel meer was Hitler bevriend als staatshoofd omdat grote Nederlandse ondernemingen aanzienlijke bedragen verdienden aan de handel met nazi Duitsland. Ook verplichtte de Nederlandse regering werklozen in Duitsland te gaan werken. Dat er in Duitsland vele duizenden mensen in concentratiekampen waren opgesloten deerde de Nederlandse regenten niet, want het waren immers sociaal-democraten, communisten en joden die opgesloten zaten. Tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog lieten sommige gereformeerden hun zoons als lid van de SS of de Wehrmacht naar het Oostfront gaan. Hitler was toch een door god boven hen geplaatste autoriteit en die moest gehoorzaamd worden zoals alle andere autoriteiten.

Majesteitsschennis viel ook niet onder het begrip vrije meningsuiting. Men werd door de rechter veroordeeld wanneer prins Hendrik, de man van koningin Wilhelmina en vader van Juliana, een zuiplap en een goede klant van de hoeren in Den Haag werd genoemd. Wat niet in strijd met de waarheid geweest schijnt te zijn.Wel mogen we nu dank zij de vrijheid van meningsuiting zeggen dat de echtgenoot van koningin Juliana, Bernhard von Lippe Biesterfeld, lid van de Duitse SS is geweest; dat hij zijn vrouw in de Urselakliniek ( een gesticht voor zwakzinnigen) heeft willen laten opsluiten en ergens in de wereld een of meer buitenechtelijke kinderen heeft rondlopen. Dat hij voor zijn verloving met Juliana naar Hitler is gegaan om afscheid te nemen Dat hij steekpenningen van vliegtuigmaatschappijen heeft aangenomen was het minst erge; dat zijn dochter Irene met prins Hugo Carlos een lid van de Spaanse fascistische beweging Phalange getrouwd was; dat Beatrix, zijn oudste dochter, getrouwd is geweest met een man die in zijn jeugd lid was van de Hitlerjugend; dat zijn jongste dochter Christina met een Cubaanse Contra getrouwd is geweest. En verder hebben we niet vergeten dat Willem Alexander getracht heeft daden van de militaire dictator van Argentinië Videla ( waaronder het ontvoeren en doden van duizenden mensen) te rechtvaardigen omdat Maxima de dochter is van Zorreguieta onderminister van landbouw in de regering van Videla. Terwijl de hele wereld op de hoogte was van de misdaden van het Videla-regiem heeft Zorreguieta daar nooit iets van gemerkt.

Het verbod van godslastering stond in het verleden in de Nederlandse grondwet. Voor godslastering werden mensen bestraft door de rechter. Waar haalt men nu de brutaliteit vandaan om van de moslims te eisen dat ze de belediging van Mohammed door schrijvers en tekenaars zoals bijvoorbeeld het afbeelden van Mohammed als een hond of hem te beledigen zoals in Charlie Hebdo is gebeurd, accepteren als vrije meningsuiting. De moslims hebben het volste recht om daarover bijzonder kwaad te zijn. Dat enigen van hen menen de kunstenaars en schrijvers te mogen vermoorden is absoluut onaanvaardbaar en dient met strenge hand bestraft te worden.De moslims hebben het recht op bescherming, zoals iedere andere burger. Wanneer moslims vinden dat de belediging van Mohammed niet onder het recht op vrije meningsuiting valt, dan dienen zij daarbij door de wet gesteund te worden. Zij hoeven helemaal niet akkoord te gaan met de opvatting dat belediging van Mohammed onder vrije meningsuiting hoort te vallen. Het is verbazingwekkend dat geen enkele politieke partij van rechts of links tot die mening is gekomen. Menen ze dat het mogen beledigen van Mohammed onder de integratie van de moslims begrepen dient te worden ? De moslims mogen niet beledigd worden net zo min als de joden door antisemieten beledigd mogen worden. Het wordt tijd dat zij die geen moslim zijn dat gaan begrijpen.

M.Ferares 19 februari 2015

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s