OVER MARTELEN GESPROKEN

 
Er is geen letter ter verdediging of voor begrip van de daden van de Beweging voor een Islamitische Staat (ISIS) mogelijk. Maar daarmee is niet alles gezegd. Kijken we naar wat Westelijke landen aan voorbeelden hebben gegeven en nog steeds geven aan de ISIS.
Het was de Amerikaanse CIA, die in een aantal Europese en Afrikaanse landen geheime gevangenissen had – en misschien nog heeft – waar gevangenen op alle mogelijke manieren gemarteld worden om informatie uit ze te krijgen. De Amerikanen deden dat maar de `democratische’ regringen in Europa en de ondemocratische in Noord-Afrika die de geheime gevangenissen op hun grondgebied toestonden waren daarvan op de hoogte en deden niets. In de Amerikaanse gevangenis op Cuba Guantanamo is het zogenaamde waterboarding- waarbij de gevangene steeds opnieuw onder water wordt gedrukt totdat hij bijnae stikt – een van de middelen die de beulen toepassen. Dat geschiedde met de toestemming van president George W.Bush en zijn minister van defensie Rumsfeld. Die methode hebben de ISIS-mannen van de Amerikanen geleerd en passen hem nu op Amerikanen toe. Zelfs de soort en kleur van de hemden die de ISIS gevangenen dragen hebben ze van de Amerikanen overgenomen.
De gevangenen op Guatanamo zitten, zonder door een rechter te zijn gehoord en veroordeeld jarenlang en voor onbepaalde tijd gevangen. Obama die tijdens zijn verkiezingsactie beloofde Guantanamo te zullen sluiten, is nog steeds in gebreke
In het ‘democratische’ en ‘menselijke’ Israël heeft het opperste gerechtshof het martelen van gevangenen goedgekeurd. Voor de kinderen in de kindergevangenis – er zitten jaarlijks 600 a 700 gevangen- die volgens de UN-organisatie gemarteld worden – is dat een afgrijslijke zaak Israel is het enige land in de wereld dat een speciale gevangenis voor kinderen heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s